Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kirjoitus pöydän teko aloitettiin sahaamalla seinän kaarevuutta vastaavat rimat ja liimaamalla ne tasaisin välimatkoin mäntyliimapuulevyyn(18mm)

Sen jälkeen liimasin koivuvanerin kaarevien rimojen päälle. Tasaisesti puristimilla kiinni jotta kaarevuus säilyis

Seinän etureunaan muotoilin sopivan listan,joka peittää vanerin ja liimapuulevyn sauman,ja samalla siitä saatiin sopiva vaste tuleville laatikoille.Kun runko oli kasassa, tehtiin pohjalevy 12mm koivuvanerista,jonka reunaan laitoin sopivat reunalistat koivusta,jotta saatiin sopiva materiaali kaareville reunoille,jotka sitten jyrsittiin muototerällä.

Kansilevy valmistettiin samalla menetelmällä. Lisäksi kanteen tein upotuksen 4mm lasilevylle.Upotuksen reunat viilutettiin loimukoivuviilulla,joka antaa elävän ja kauniin pinnan kannelle.


Laatikoiden etulevyä varten tein jigin,jolla saatiin kaareva muoto laatikoihin. Etulevyn tein 4mm koivuvanerista,joita liimattiin 4kpl päällekäin,jigin väliin puristaen.Laatikot kasattu 12mm koivuvanerista.

Pöydän jalat tein koivusta. Muotojen piirtämisen jälkeen oli sahauksen vuoro,vannesahalla,varovasti,koska alkuvaiheessa ei voinnut sahata hukkapaloja irti,ettei  muotoviivat lähde pois ja kappale pysyisi suorassa sahan pöydällä.Sahauksen jälkeen alkoi raakahionta muotojen saamiseksi jalkoihin.Sitä varten on sorviin tehty pyörivä hiomakiekko.jossa ei ole teräviä reunoja, näin saadaan suhteellisen siisti jälki. Viimeiselyhionta  tapahtui käsipelillä.Aikaa yhden ison jalan tekemiseen meni reilu 3h, pienempi jalka vaati reilu tunnin ahertamisen.

Sen jälkeen olikin koriste/tukilistojen vuoro kannen alareunaan.Ne tein koivusta. Malli ensin vapaalla kädellä ja sen jälkeen tarkempi mitoitus kun muoto oli selvillä.sahaus vannesahalla ja hionta pyörivällä hiomarummulla.Ja tietysti reunojen viisteys jyrsimellä.

Pintakäsittelyn tein ennen lopullista kasausta, tinneriohenteisella mahonkipetsillä(kuivuu todella nopeasti),sen jälkeen mahonki puuvaha, ja vielä väritön puuvaha.

Piirustuksia ei ollut koko projektin aikana muualla kuin omassa päässä, eli pääpiirteittäin malli oli alusta alkaen selvillä, mutta yksityiskohtia mietin sitä mukaa kun niitä tuli eteen.Kaikenkaikkiaan kokonaan uusiksimenneitä kohtia ei ollut kuin laatikoston alaosaan tullut koriste, toteutunut malli tuli sitten pöydän alareunan mallista.

©2019 kirrispuu - suntuubi.com